Når vores ønske om healing er en forhindring

Når ønsket om healing er en forhindring for reelt at opleve healing.

Det kan lyde paradoksalt, men sagen er, at hver gang vi med vores vilje ønsker noget bestemt, så stiller vi os i vejen for de store healingskræfter som naturligt arbejder gennem os.

Dette er et paradoks i arbejdet med healing. Men det er ikke desto mindre sådan det er.

Første gang mange af os oplever den healing der kommer fra ikke at ville noget, er når vi har et reelt sammenbrud. I misbrugs-kredse kalder man dette “at nå sin bund”. Når man endelig når det punkt hvor man endelig slipper kontrollen og bare lader bunden gå ud af ens eksistens. Det kan være meget smertefuldt, men lige der oplever mange mennesker et reelt gennembrud, at kræfter større end dem selv kommer til hjælp, og at blive grundlæggende forandret. Det er den – omend ufrivillige – overgivelse af den personlige vilje, som er afgørende faktor i sådanne oplevelser.

Så en krise er en god forudsætning for dyb healing – men hvad så når livet ikke sætter os kniven for struben, og vrister kontrollen ud af hænderne på os? Hvordan kan vi opleve healing uden at vores liv skal falde fra hinanden?

Healing enquiry, er en healingskunst af dansende nysgerrig overgivelse. Kunsten at være aktivt, nysgerrig, åben for hvad vores traumer vil os, og samtidig uden vilje, mål, retning og projekt med os selv.

Når vi møder os selv, med denne totale inkluderende åbenhed, så kommer traumerne, smerterne, skyggerne, de hengemte følelser, helt af sig selv til overfladen. Den fine dans i healing enquiry, er så at møde alt der kommer med klar vågenhed og åbent hjerte – stadig uden at forsøge at forandre dem, forløse dem, heale dem.

Vores naturlige instinkt, i det direkte møde med smerten og vores skygger, er at gå ud i polariteter. Enten ville trække os væk fra smerten der dukker op, fx dissociere – eller gå ind i smerten, fx ved at forsøge aktivt at forløse den.

Men vi oplever med erfaring, at den allerstørste healing sker, når vi bare kan stå helt åbent med smerten. Så begynder den at transformere sig for vores øjne – på mest kraftfulde og magiske vis. Vores duale og polariserede sind forstår det ikke, men når vi med egne øjne oplever det, så begynder hjertets visdom og tillid at blive stærkere , og det polariserende sind slapper af i forsøget på at forstå og kontrollere.

Healing enquiry er transformationens kunst – en dans i nysgerrig vågen tillid. I denne dans slipper vi ambitionen om at heale – og derigennem heales og transformeres vi. Modigt, magisk, vågent – og meget simpelt.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH