Smertefuld Ensomhed og Forladthed

Smertefuld ensomhed og forladthed

null

Ensomheds- og forladthedsfølelser kan spænde vidt, fra et ubehag i vores liv som vi kan dulme og har lært at leve med, til ekstreme tilstande hvor vi føler os fortabte og hverken føles os godt tilpas alene med os selv eller sammen med andre mennesker.

Hvis vi rent faktisk bærer rundt på dybe bortgemte forladthedsfølelser, så er min erfaring er, at før eller siden så når vi et punkt, hvor vores sædvanlige strategier til at holde smerten på afstand ikke længere virker. Hvor intet virker, hvor det føles som hele verden er fremmed og vi er helt alene. At nå dette punkt, kan opleves som dyb desperation og magtesløshed. Som følelser af at vi løber panden mod en mur lige meget hvad vi gør, og at alt vi gør for at blive ensomheden kvit blot graver hullet dybere. Måske kan vi ikke længere holde ud at være alene, men føles os samtidig udsatte og sårbare sammen med andre, også de venner som vi hidtil har haft det godt sammen med.

Midt i denne magtesløshed, kan vi vågne til en større villighed til rent faktisk at møde os selv dybere. Til at slippe vores desperate forsøg på kontrol, og finde åbenhed for at der måske er indre smerte vi har løbet fra. En smerte der var større end vi har ønsket at se indtil nu.

Lige her, ligger kimen til transformation. Når vi stopper op og bliver åbne for at møde os selv – så kan virkelig forandring ske.

Det er denne villighed til at kigge indad, og følelsen af at været slået hjem, som er udgangspunktet for det arbejdet med dyb forladthed som jeg har erfaring med og tilbyder.

Lige meget hvor lille villigheden er, om blot det er et stilfærdigt ønske om at se hvad der faktisk rører sig under overfladen – så er det dette frø af villighed, som vi sammen nærer og styrker.

Fra at føle os magtesløse, overvældede og utilstrækkelige over for vores egen ensomhed, så kan vi meget hurtigt opdage den enorme kærlighed og styrke der kan løbe igennem os, når vi gør os villige.

Metoder til arbejde med ensomhed:

Sammen går vi i direkte kontakt med de svære følelser, først og fremmest med metoder fra indre barn arbejde (læs mere her). Hvis ensomheden har en stemme, så taler vi med den og healer den med din egen omsorg og bevidsthed. Fra at forsøge at flygte fra svære følelser, vil du opleve at bag ensomhedsfølelserne ligger en intelligens fra en hengemt del af dig, som nu kan blive del af dit liv, en hjælper og en kilde til indre glæde og fylde.

Under de indre børn, vil ofte være finere energetiske og kropslige aspekter af ensomheden og forladtheden. Dem møder vi direkte i kroppen og energisystemet med en fin vågen opmærksomhed. Dette arbejde kan føles som at kroppen re-programmerer sig selv mens vi sammen blot er tilskuere. Dybe mønstre kan blive befriet på denne møde. Metoderne her er hvad jeg kalder healing enquiry (læs mere her).

Dele af ensomheden og forladtheden kan være meget voldsomme og have traumatisk karakter. De kan true med at oversvømme den vågne bevidsthed, og i mødet med dem kan hele kroppen og sindet blive ensomhedsfølelsen. Når dette sker, så vil jeg hjælpe dig med ikke at kæmpe mod følelserne, men lade dem komme, og samtidig støtte dig i at forblive så vågen som det er muligt. Dybe og tidlige traumer kan i begyndelsen være så altomfattende at det føles som at blive opslugt. Min rolle når dette sker, er at hjælpe til at afspænde dit system så du kan møde følelserne med vågen opmærksomhed og bruge min egen vågenhed til at hjælpe dig forblive vågen. Det kan være en stor lettelse at opleve, at det er muligt at møde selv de største og mest truende følelser, og det er min erfaring at det er disse øjeblikke der opbygger det største mod og villighed til at møde os selv endnu mere fuldt ud næste gang følelserne truer med at oversvømme os.

Hvad du kan forvente:

  • Du vil kunne bruge metoderne vi arbejder med sammen i din dagligdag, og du vil blive bedre til at reagere hurtigere på din ensomhed, før det bliver til desperate indre tilstande.
  • Du vil blive mindre mindre afhængig af andre mennesker, efterhånden som du selv kan rumme din ensomhed og tage dig af dine egne indre behov.
  • Du vil begynde at se ensomheden som en gave og en hjælper, og ikke som en forhindring for et godt liv.
  • Du vil blive mere fri til at række ud og spørge om det du har brug for, og bedre til at sætte grænser og sige fra til det du ikke har lyst til, efterhånden som du føler dig hjemme og levende i dit eget selskab.
  • Du vil opleve at dine ydre omstændigheder, bl.a. hvilke mennesker du tiltrækker, vil ændres automatisk i takt med du laver dit indre arbejde.

Hvor lang tid tager et forløb:

I løbet af 3-4 sessioner vil du få lært de basale metoder og værktøjer, og have godt overblik over dit indre ensomheds-landskab. Herfra kan du aktivt begynde selv at arbejde med ensomheden som den dukker op. Størstedelen af det videre arbejde kan du gøre selv og sammen med andre mennesker i dit netværk. Derefter kan du bruge mig hvis der kommer særligt svære følelser op eller nye dybder viser sig, som kræver ekstra støtte.


Kontakt mig for en session

Andre Ydelser

null

Ustabilitet efter store åbninger

Efter store åbninger af lys, kærlighed eller udvidet bevidsthed, kan der opstå ustabilitet og personligt stof der vil mødes. Dette er en mulighed, ikke nødvendigvis et problem. Læs mere »

Ensomhed og Forladthed

Når vi ikke længere kan løbe fra indre følelser af ensomhed og forladthed, kan vi rammes af stor magtesløshed. Det er når vi når til dette punkt af desperation, at vi virkelig har mulighed for at finde ny vej og dybere kontakt til os selv. Læs mere »

Praktisk information og kontakt

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH